Büdös cipő

Napokig szúrós szagot éreztél magad körül. Hirtelen rájössz, hogy ez a szag a cipődből jön. Bosszantó, és kínosan érezheti magát mások mellett. Szerencsére tippjeink segítségével leküzdheti a kellemetlen cipőszagokat.

Mi a teendő a cipő szagával?

A megelőzés jobb mint az orvoslás. Ezért fontos, hogy jó minőségű cipőt vásároljunk. Ha szintetikus vagy műanyag cipőt választasz, már biztos lehetsz benne, hogy ezek a cipők rossz szagúak lesznek. Ezért fektessen be egy pár bőrcipőt – válasszon borjúbőr vagy nappa cipőt, és mindig viseljen zoknit (gyapjú vagy pamut) a cipőjében.

Eltávolítja a bőrcipők szagát

Bőr cipője van, és még mindig kellemetlen szagokat érez? Először hagyja szellőztetni a cipőjét néhány napig. Ne a napon, mert ez a bőr elszíneződését okozhatja. Távolítsa el a talpbetétet, és nézze meg, hogy néhány nap múlva semlegesebbé válik-e a szag.

Tárolja cipőit száraz helyen, dobozban vagy szövettáskában. Így a nedvességnek, a kellemetlen szagok előidézőjének esélye sincs.

Izzadságszag a cipőben

Amikor a higanyszál megemelkedik a hőmérőkben, gyorsabban izzad. Bosszantó és néha elkerülhetetlen. Amikor az izzadság baktériumokkal keveredik, kellemetlen szagok jelennek meg. Ugyanez a cipőddel.

Így szabadíthatja ki az izzadságot a cipőjéből:

Kerülje a mosógépet

Csábító lehet, ha a cipőjét a mosógépbe dobja – így hagyja, hogy a víz elvégezze a dolgát, és egy csapásra megszabaduljon az összes szennyeződéstől. Egy hátránya azonban: valószínű, hogy a cipője nem éli túl. A túl sok víz káros a bőrre, és ez repedéseket okoz a bőrön, ha kiszárad. A ragasztó meglazulhat, így a talpak leválik. Tehát ne próbálja a gyors utat választani, és ne dobja a cipőjét a mosógépbe.

Ecet és mosogatószer

Keverjen el néhány evőkanál ecetet és néhány csepp mosogatószert egy csésze vízben. Tegyél vízbe két kendőt, csavard ki és tedd a cipődbe. Másnap leveszed, hagyod megszáradni a cipőt (nem erős hőforrás közelében) és eltűnik az izzadságszag.

A kávépárna a cipődben

Ha legközelebb kávékapszulát tesz a kávéfőzőbe, vegyen egyet a cipőjéhez is. A kávébab semlegesítő és nedvszívó hatású, ezért eltávolítja a kellemetlen szagokat a cipőkből. Minden cipőbe tegyen egy kávékapszulát, és másnap vegye ki.

A cipőd a fagyasztóban

A negatív hőmérséklet elpusztítja a baktériumokat. Tehát nem rossz ötlet a fagyasztóba tenni a cipőt. Először tedd műanyag zacskóba, és hagyd a fagyasztóban egy éjszakára. Miután kivetted őket onnan, újra jól meg kell szárítanod őket. Az izzadságszag pedig a múlté.

Dezodor spray-k

Arra készülsz, hogy elhagyd a házat, és érezd, hogy illatos a cipőd? Akkor nincs időd egy éjszakára a fagyasztóba tenni őket, és azonnali megoldásra van szükséged. A szagtalanító spray-k, amelyeket cipődezodornak is neveznek, szinte azonnal hatnak, és újra kellemes illatúvá varázsolják cipőjét.

Műanyag vagy szintetikus cipőt visel, és észreveszi, hogy a szagok már nem hagyják el cipőjét? Bőrcipőre váltva búcsút mond a nem kívánt szagoknak. Az Alpina Ateliernél borjúbőrből, nubuk bőrből, nappa és velúrból készült cipők széles választékát találja. Minden lábbelink Európából származó kiváló anyagokból készül. A kiváló kivitelezést innovatív technikákkal kombináljuk, hogy új szabványt teremtsünk a lábbelik számára. Cipői tovább szépek maradnak megfizethető áron.

Tekintse meg teljes kollekciónkat.