Az „elfordult” bőr – a három zavar

Ha hallott már a velúr (vagy velúr) cipőkről, lehet, hogy már áldozatául esett az emberek által okozott három legnagyobb zavar egyikének.

Ez nem az Ön hibája, hanem a gyártók kommunikációjának hiánya, olykor nyilván fiókban tárolva, máskor kellő kutatás nélkül, online közvetítve.

Az első félreértés az, hogy a használt bőrt kifelé fordítják, ezért a bársonyos megjelenés. HAMISÍTVÁNY.

A második zavar az, hogy ez a selymes, matt megjelenésű bőr állítólag szarvasbőr. HAMISÍTVÁNY.

Semmi köze az aranyos erdei állathoz, csak egy módja annak, hogy leírja ennek az anyagnak a megjelenését, amelyet széles körben használnak cipő alapanyagaként.

A harmadik és legfontosabb összetéveszthetőség a kétféle "esztergált" bőr között van: a nubuk és a hasított bőr között.

A nubuk (angolul nubuck) az a finom, selymes, bársonyos megjelenésű, finom sörtékkel rendelkező bőr (szaknyelven spicnek nevezik ), amely az antilop bőrét utánozza.

Talán innen származik a "szarvasbőr" eredeti változata.

Ez az anyag a legnemesebb szarvasmarhabőr, amelyet az epidermisz - a tehénbőrök felszíni rétegének - homokfúvásával (nagyon finom szemcsés csiszolással) nyernek.

A nubuk amellett, hogy drágábbnak tűnik, vastagabb, mint a hasított bőr, strapabíróbb és tartósabb, az ilyen típusú bőrből készült cipők pedig a nagyobb sűrűség miatt szilárdan tartanak.

A hasított (angolul velúr) a nubuknál vékonyabb bőr, amelyet a vastagabb bőrök két rétegre történő felosztásával (úgynevezett hasítással) nyernek.

Úgy, hogy a külső rétegből sima bőrt vagy nubukot, az alsó rétegből pedig a hasítást, egyfajta mellékterméket a hasítás után.

Velúrcipő (hasított) készítésénél a látható külső réteg a szakasz belső része és nem a bőr hátulja, a húsos rész - ahogyan a neten még mindig rosszul lehet találni.

A velúr (velúr) vékonyabb, mint a velúr, ezért nem egyforma a tartása, ezért az ebből az anyagból készült cipők legtöbbször béleltek.

A tüske (a velúr megjelenés) kicsit hangsúlyosabb, mint a nubuk, ezért a hasított anyag kevésbé igényes anyagnak számít, mint gazdagabb velúr testvére.

Miután tisztáztuk a három félreértést, szeretném, ha tudná, hogy mindkét anyag, amelyről ma beszéltem, természetes anyagok, amelyek nélkülözhetetlen tulajdonságokkal rendelkeznek a minőségi lábbelik gyártásában:

  • rugalmasság
  • légáteresztő képesség
  • ellenállás
  • tartósság.

A piacon nyilván vannak szintetikus split, illetve nubuk változatok is, de ezek általában a légáteresztő képességgel és a merevséggel kapcsolatos hiányosságokkal járnak.

De nem kötünk kompromisszumot. Weboldalunkon kizárólag természetes bőr cipőket találhat.

Ha valami "esztergált" bőrből szeretnél, keresd modelljeink nevében a nubuk és velúr kifejezéseket - amiről ma megtudtad az igazságot 🙂

Néhány tipp

Bár igényesebb a sima bőrnél és érzékenyebb a nedvességre, a két anyag viszonylag könnyen karbantartható: vízálló védőpermetet viszünk fel a felületre, a tisztításhoz a speciális radírt és a puha sörtéjű kefét a finom szőrszálak egybeállításához. irány az egyenletes megjelenés érdekében.

Ügyeljen arra, hogy újságpapírt tegyen a belsejébe, hogy felszívja a nedvességet, és ne erőltesse szárazra a bőrcipőt azzal, hogy hőforrások közelébe helyezi őket.

"Esztergált" bőrcipőt keres?

Lásd itt: NUBUCK | SVÉDEK