Velúr cipők karbantartása

Néha úgy dönt, hogy "esztergált" bőrből készült cipőjét viseli, mert elegáns, meleg, ugyanakkor érzékeny a karbantartásra.

"Szarvas" bőr (bársony vagy hasított szakkifejezéssel - angolul velúr ), a bőr belső oldalából készül, a külső, sima és merevebb réteg nélkül.

Emiatt az anyag puhább, mint a sima bőr, szálcsiszolt textúrájú, ezért nagyon hasonlít a szövethez.

Ezért a szennyeződés és a nedves foltok nagyobb valószínűséggel láthatók a velúr bőrön, mint a bőrön sima bőr cipő .

Ezért a megelőzés és a karbantartás elengedhetetlen ahhoz, hogy cipője szép legyen.

Az alábbiakban adunk néhány tippet.

Karbantartási velúr velúr zerge hasított bőr

Hogyan kezeli az "esztergált" bőr cipőket?

Amikor a cipő karbantartásáról van szó, mindig jobb a megelőzés, mint a gyógyítás. Vigyen fel impregnáló sprayt az újonnan vásárolt velúr cipőkre, amint kiveszi a dobozból. Először győződjön meg arról, hogy a megfelelő színű spray-t választotta, majd hagyja jól megszáradni.

Nem biztos a színben? Játssz nyugodtan, és válassz színtelen spray-t. Extra védőréteget ad cipőjének, így távolabb tartja a szennyeződéseket.

A "szarvas" bőrcipők gondozása

Ez az anyag a legérzékenyebb a karbantartásra, ezért fontos ezeket rendszeresen karbantartó spray-vel impregnálni. Ezenkívül fontos, hogy a bőrcipőket szárazon tartsuk: a velúrbőr olyan, mint a víz és a szennyeződés szivacsja, és csúnya foltokat okoz.

Biztos, hogy esni fog? Hagyja a velúr cipőt, és válasszon sima bőr cipőt.

Radírkefe karbantartó velúr velúr hasított velúr

Az „esztergált” bőrhöz való speciális kefe a legjobb befektetés, ha az ebből az anyagból készült cipők karbantartásáról van szó. E cipő viselése után ennek az anyagnak a "rojtjai" (szaknyelven "tüske") minden irányba elmozdulnak, ami miatt a szennyeződés és a víz gyorsabban tapad meg.

Minden viselet után mossa meg cipőjét, hogy hibátlanul nézzen ki.

Tisztítócipő "esztergált" bőrből

Nagyon vigyáztál a cipőidre, de sajnos most foltot találsz rajtuk. Szerencsére ez nem feltétlenül jelenti a szeretett pár végét. A velúr cipők tisztítására vonatkozó tippjeink segítenek meghosszabbítani élettartamukat.

Egy folt a velúr cipőn

Ez a folt a cipőjén nyilvánvalóan bántja a szemet. Állj meg és lélegezz három másodpercig: elvégre nem akarod, hogy ez a folt rosszabbodjon. A bakbőr ecset itt elengedhetetlen. Ecsetelje át a foltot, és látni fogja, hogy lassan elhalványul.

Radír "esztergált" bőrhöz

Nem működik? Válthat a nehéztüzérségre: a velúr bőr radírra. Nem az, amilyen a tolltartódban volt az iskolában, hanem egy speciális radír a "szarvas" bőr cipőhöz.

Törölje át a foltot, és nézze meg, hogy egy kicsit jobban kifakul.

Víz és bakbőr velúr osztott velúr karbantartása

"Szarvas" bőr és víz

Lezuhanyozott a bakbőr cipője az esőben, és csúnya foltot látsz, miután megszáradt? A víz elleni küzdelem legjobb módja.. vízzel!

Ne dobja őket azonnal egy vízzel teli vödörbe, hanem nedvesítse meg a velúr bőrkefét, és lassan dörzsölje át a foltot. Ezután törölje át a területet egy száraz ruhával.
Tartsa sokáig jó megjelenésű velúr cipőjét.

Velúr cipőjét hosszabb ideig megőrizheti szépnek, ha jó előre befújja a karbantartó spray-vel, rendszeresen karbantartja, és ha az időjárási viszonyok megkívánja cseréli.

Tartsa a cipőjét száraz cipős dobozban vagy szövettáskában, hogy a nedvesség ne érje el őket.

Alternatívát szeretne a "szarvas" bőr helyett, ami nem könnyebben karbantartható, de prémium megjelenésű? Tekintse meg Nubuk bőr cipőinket .

Tekintse meg lábbeli kollekciónkat.