Bőrcipők okozta balesetek

Karcolások, zsírok, festékek, sárfoltok, repedések vagy hámló talpak – olyan sérülések a bőrcipőin, amelyekkel remélhetőleg soha nem fog találkozni. A szemetesbe dobja a cipőjét, amint megjelenik az első sérülés? Szerencsére nem szükséges. Megmutatjuk, hogyan lehet meghosszabbítani cipői élettartamát.

Cipők előkezelése, karbantartása

Kezdjük az elején, mert a megelőzés mindig jobb, mint a javítás.

Jó minőségű cipőt keresel, amely a lehető leghosszabb ideig kitart? Akkor először válasszon borjúbőr vagy nappa cipőt. A sima felület könnyebben taszítja a szennyeződéseket, mint más bőrtípusok, mint például a nubuk bőr (nubuk, nubuk) és az "esztergált" bőr (velúr, velúr, "velúr").

És a bőr általában hosszabb élettartammal rendelkezik, mint a szintetikus anyagoké.

Bőrcipőinket közvetlenül a gyárból szállítjuk védőréteggel, amely megvédi őket a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól és az ismételt viselés során előforduló balesetektől.

Nem árt azonban előtte befújni a cipők felsőrészét védő impregnáló spray-vel (színtelen).

Törölje le rendszeresen a cipőjét száraz ruhával, tárolja száraz helyen (vagy vászonzsákban), és takarja be bőrápoló krémmel, hogy a legjobb állapotban maradjon.

A bőrcipők karbantartásáról az alábbiakban olvashat bővebben .

Karcok a fehér tornacipőn

Karcok a fehér tornacipőn? Minden hevességgel próbálod kiűzni őket, de sajnos sikertelenül.

Szerencsére van egy okos trükk, amellyel a karcolások eltűnnek, mint a hó a napon. Nem szükséges drága krémeket vagy spray-ket vásárolni: elég egy tégely arckrém (zsír) a fürdőszoba szekrényéből.

Száraz ruhával kenje be a krémet, oszlassa el vele a karcolásokat, és a fehér tornacipő újra úgy néz ki, mint az új.

Foltok a cipőn

Egy partin vagy, vadonatúj fehér tornacipődben. Hirtelen színes pia hull az új cipőjére.

Szerencsére a folt nem feltétlenül jelenti a bőr tornacipő végét: a sampon a megoldás. Kenje be egy kis samponnal a foltot.

Ha felszívódik, törölje le egy nedves ruhával. Hagyd megszáradni a cipőt (ne hőforrásban vagy napon), és másnap mosollyal az arcodon sétálsz majd az új tornacipődben.

Tipp: először próbálja ki a cipő egy kis, nem feltűnő részén, hátha van színbeli eltérés.

Eltávolítja a festéket a bőrcipőkről

Nem javasoljuk, hogy új bőrcipőjét festékkel színezze . De amikor beüt a katasztrófa, tudnod kell, mit kell tenned, hogy eltávolítsd a nem kívánt festékfoltokat a cipődről.

Szappan, hidratáló krém vagy glicerin a megoldás a bőrcipők festékfoltjainak kezelésére. Valószínűleg van egy vagy több ilyen termék a fürdőszoba szekrényében.

Használjon nedves ruhát, és dörzsölje át vele a foltot. Tesztelje újra a cipő egy kis részét, hogy elkerülje a színeltéréseket vagy a csúnya foltokat.

Repedések a bőrcipőn

A bőrcipők repedéseit a nem megfelelő méretű cipő viselése, vagy a hőforrásban vagy a napon történő gyors száradás okozza.

Ne kövesd el ezeket a hibákat, és lehetőleg kerüld el őket. Ezeket a repedéseket elkerülheti, ha megfelelő méretet visel, cipőjét vászonzsákban tárolja, és kerüli a cipő mosógépben történő mosását.

Bőrápoló krémmel továbbra is némileg korlátozhatja ezeket a károsodásokat. A karcolások kevésbé lesznek láthatók, a bőr pedig rugalmas marad, így a cipőjén a jövőben kevesebb lesz a repedés.

Hámozott cipőtalp

Minden nap ugyanazt a cipőt hordod? Idővel a cipő talpa leválhat. Időnként pihentesse a cipőjét, és váltsa fel őket egy másik párral. A cipő talpát általában speciális cipőragasztóval rögzítik.

Ezért ne dobja a cipőt a mosógépbe, mert ez gyengítheti a talp ragasztásához használt ragasztót.

Levált talp esetén célszerű felkeresni egy cipészt, hátha újraragasztható.

A talp teljesen leesik? Akkor valószínűleg itt az ideje egy új cipőnek.

Az Alpina Atelier női és férfi bőrcipők széles választékát kínálja.

A Hinson márkájú cipők összes talpa varrott, ami szinte lehetetlenné teszi a levételüket. A széleket kiegészítve varrják. Így a cipőink tovább tartanak. Cipőink tartósak és a legjobb minőségűek.

NÉZD MEG A KOLLEKCIÓKAT: NŐI | Barbie