Pantofi care miros

De zile întregi ai simţit un miros înţepător în jurul tău. Deodată descoperi că acest miros vine din pantofii tăi. E enervant şi s-ar putea să te simţi stânjenit în preajma altora. Din fericire, poţi combate mirosurile neplăcute ale pantofilor cu sfaturile noastre.

Ce să faci cu mirosul care provine din pantofi?

Prevenirea este mai bună decât vindecarea. De aceea este important să-ţi cumperi pantofi de bună calitate. Dacă optezi pentru pantofi sintetici sau din plastic, poţi deja să fi sigur că aceşti pantofi vor ajunge să miroasă urât. Prin urmare, investeşte într-o pereche de pantofi din piele -alege pantofii din piele de viţel sau nappa şi poartă întotdeauna şosete (lână sau bumbac) în pantofi.

Îndepărtează mirosul pantofilor de piele

Ai pantofi din piele şi totuşi observi mirosuri neplăcute? Mai întâi lasă-ţi pantofii să se aerisească câteva zile. Nu la soare, pentru că asta poate duce la decolorarea pielii. Îndepărtează branţurile şi vezi dacă mirosul devine mai neutru după câteva zile.

Păstrează-ţi pantofii într-un loc uscat, în cutie sau într-un săculeţ de pânză. Astfel umezeala, instigatorul mirosurilor neplăcute, nu are nicio şansă.

Miros de transpiraţie în pantofi

Când mercurul creşte în termometre, transpiri mai repede. Este enervant şi uneori inevitabil. Când transpiraţia se amestecă cu bacteriileapar mirosurile neplăcute. La fel şi în pantofii tăi. 

Iată cum scoţi mirosul de transpiraţie din pantofii tăi:

Evită maşina de spălat

Poate fi un tentant să arunci pantofii în maşina de spălat -  astfel laşi apa să-şi facă treaba şi scapi de toată murdăria dintr-o singură lovitură. Un dezavantaj însă: şansele sunt că pantofii tăi să nu supravieţuiască. Prea multă apă este dăunătoare pentru piele iar acest lucru creează fisuri în piele, odată ce aceasta se usucă. Adezivul poate slăbi astfel încât tălpile să se dezlipească. Deci, nu încerca să alegi calea rapidă şi nu-ţi arunca pantofii în maşina de spălat.

Oţet şi lichid de spălat vase

Amesteci câteva linguri de oţet şi câteva picături de săpun de vase într-o cană de apă. Pui două cârpe în apă, la storci şi pui în pantofi. A doua zi le scoţi, laşi pantofii să se usuce (nu lângă o sursă puternică deîncălzire) şi mirosul de transpiraţie dispare.

Capsula de cafea din pantofii tăi

Data viitoare când pui o capsulă de cafea în aparatul tău de cafea, ia una şi pentru încălţăminte. Boabele de cafea au un efect neutralizant şi absorbant şi, prin urmare, îndepărtează mirosurile neplăcute de pe pantofi. Pune o capsulă de cafea în fiecare pantof şi scoate-o a doua zi.

Pantofii tăi în congelator

Temperaturile negative ucid bacteriile. Deci nu este o idee proastă să îţi pui pantofii în congelator. Pune-i mai întâi într-o pungă de plastic şi lasă-i în congelator peste noapte. După ce-i scoţi de acolo trebuie să-i usuci din nou bine. Iar mirosul de transpiraţie este de domeniul trecutului.

Spray-uri dezodorizante

Eşti pe cale să ieşi din casă şi îţi găseşti pantofii mirosind? Atunci nu ai timp să-i pui în congelator peste noapte şi ai nevoie de o soluţie imediată. Spray-urile deozodorizante, numite şi deodorant pentru pantofi, funcţionează aproape instantaneu şi îţi fac pantofii să miroasă din nou frumos.

Porţi pantofi din plastic sau sintetici şi observi că mirosurile nu-ţi mai părăsesc pantofii? Trecând la pantofii din piele îţi iei rămas bun de la mirosurile nedorite. La Alpina Atelier vei găsi o gamă largă de pantofi din piele de viţel, piele nubuc, nappa şi piele întoarsă (velur). Toate încălţămintea noastră este fabricată din materiale superioare provenite din Europa. Combinăm măiestria rafinată cu tehnici inovatoare pentru a crea un nou standard pentru încălţăminte. Pantofii tăi vor rămâne frumoşi mai mult timp la un preţ accesibil.

Vizualizează colecţia noastră completă.