Întreţinerea pantofilor din piele întoarsă

Uneori alegi să porți pantofii tăi din piele ”întoarsă” pentru că sunt eleganţi, calzi, dar şi sensibili la întreţinere.

Pielea ”de căprioară” (velur sau şpalt în termeni tehnici - în engleză suede), este realizată din partea interioară a feţelor de piele, fără stratul exterior, neted şi mai rigid.

Acest lucru face ca materialul să fie mai moale decât pielea netedă, având o textură periată şi, prin urmare, semănând foarte mult cu ţesătura.

Prin urmare, murdăria şi petele umede sunt mai susceptibile să fie mai vizibile pe pielea velur decât pe pantofii de piele netedă.

Prevenirea şi întreţinerea sunt, prin urmare, esenţiale pentru a vă menţine pantofii frumoşi.

Mai jos îţi oferim câteva sfaturi.

Întreținere piele întoarsă velur de căprioară șpalt suede

Cum tratezi pantofii din piele ”întoarsă”?

Legat de întreținerea pantofilor, prevenirea este întotdeauna mai bună decât repararea. Aplică pe perechea proaspăt cumpărată de pantofi din piele de căprioară un spray de impregnare imediat ce o scoţi din cutie. Mai întâi asigură-te că ai ales spray-ul de culoarea potrivită iar apoi lasă spray-ul să se usuce bine.

Nu eşti sigur de culoare? Joacă la sigur şi optează pentru un spray incolor. Acesta oferă pantofilor tăi un strat protector suplimentar, astfel încât murdăria să fie ţinută mai mult la distanţă.

Îngrijirea pantofilor de piele ”de căprioară”

Acest material este cel mai sensibil la întreţinere, de aceea este important să le impregnezi în mod regulat cu un spray de întreţinere. În plus, este important să păstrezi pantofii de piele uscaţi: pielea velur este ca un burete pentru apă şi murdărie şi provoacă pete inestetice.

Ştii sigur că o să plouă? Lasă-ţi pantofii din piele de căprioară (suede) şi optează pentru pantofii din piele netedă.

Perie radieră întreținere piele întoarsă de căprioară velur șpalt suede

O perie specială pentru pielea ”întoarsă” este cea mai bună investiţie atunci când vine vorba de întreţinerea pantofilor din acest material. După purtarea acestor pantofi, orientarea ”franjurilor” acestui material (în termeni tehnici ”spic”) va tinde să meargă în toate direcţiile, ceea ce face ca murdăria şi apa să adere mai repede.

Periază-ţi pantofii după fiecare purtare pentru a le menţine aspectul impecabil.

Curăţarea pantofilor din piele ”întoarsă”

Ai fost foarte atent cu pantofii tăi, dar din păcate găseşti acum o pată pe ei. Din fericire, asta nu trebuie să însemne Sfârşitul perechii tale dragi. Sfaturile noastre pentru curăţarea pantofilor din piele ”de căprioară” te ajută să le prelungeşti viaţa.

O pată pe pantofii din piele velur

Pata aia de pe pantofi este, evident, o durere pentru ochii tăi. Opreşte-te şi respiră timp de trei secunde: la urma urmei, nu vrei ca acea pată să se înrăutăţească. Peria pentru piele ”de căprioară” este esenţială aici. Periază peste pată şi vei vedea că aceasta se estompează încet.

Radiera pentru piele ”întoarsă”

Nu merge? Poţi trece la artileria grea: radiera pentru pielea suede. Nu cea pe care o aveai în cutia de creioane la şcoală, ci o radieră specială pentru pantofii din piele ”de căprioară”.

Ştergi peste pată şi vezi că se mai estompează puţin.

Apa și pielea întoarsă de căprioară velur șpalt suede întreținere

Pielea ”de căprioară” și apa

Perechea ta de încălţăminte din piele ”de căprioară” a suferit un duş în urma ploii şi vezi o pată urâtă după ce s-a uscat? Cel mai bun mod de a lupta împotriva apei este cu .. apă!

Nu le arunca imediat într-o găleată plină cu apă, ci udă peria pentru piele velur şi periază încet peste pată. Apoi tamponează zona cu o cârpă uscată.
Păstrează-ţi pantofii din piele de căprioară făcându-i să arăte bine o perioadă lungă de timp.

Îţi poţi menţine pantofii de piele de căprioară frumoşi pentru o mai lungă perioadă de timp, pulverizând bine pe ei în prealabil spray-ul de întreţinere, întreţinându-i în mod regulat şi schimbându-i cu alţii când condiţiile meteorologice o impun.

Păstrează încălţămintea într-o cutie de pantofi uscată sau un săculeţ de pânză, astfel încât umezeala să nu aibă nicio şansă să ajungă la ea.

Doreşti o alternativă la pielea ”de căprioară”, care să nu fie mai uşor de întreţinut, dar care să aibă un aspect mai premium? Aruncă o privire la pantofii noştri din piele Nubuck.

Vizualizează colecţia noastră de încălţăminte.