Ce mărime porți iarna la încălțăminte?

Ghid pentru alegerea ghetelor în sezonul rece

Pe lângă rolul estetic pe care ți-l dorești pentru ținuta cu care o asortezi, încălțămintea de iarnă trebuie să îndeplinească în primul rând rolul de a oferi confort termic picioarelor tale.

Indiferent dacă mergi mult pe jos sau pășești doar pe mochete sau la interior, e important să-ți alegi corect ghetele sau cizmele pentru sezonul rece. Atât din punct de vedere estetic cât și funcțional.

Azi vom trata partea funcțională, respectiv modul în care ne alegem încălțămintea de iarnă.

Riscurile cu care se confruntă picioarele în sezonul rece sunt în primul rând frigul, apoi durerile și iritațiile cauzate de alegerea unei încălțăminte nepotrivite, rigide sau a unui ciorap prea gros sau infecțiile favorizate de grija excesivă pentru izolarea excesivă a piciorului, care nu mai respiră.

O încălțăminte prea strâmtă împiedică circulația, ceea ce duce la dureri și senzația de picioare înghețate.

O încălțăminte prea largă supune picioarele tale riscului unei stabilități reduse, deși mersul pe afară prin zăpadă ori polei necesită stabilitate maximă.

Regula generală pentru alegerea mărimii corecte este să nu exerciți presiune pe nicio parte a piciorului, păstrând totuși stabilitatea de care ai nevoie la mers.

Degetele picioarelor tale au nevoie de puțin loc să se miște, cu tot cu ciorapul pe care l-ai ales și care iarna poate fi mai gros.

Un toc înalt care îți orientează piciorul în jos va pune întotdeauna presiune pe degete iar asta îți va crea disconfort. Recomandarea noastră este să alegi pentru iarnă, mai ales când mergi mult pe afară, o încălțăminte cu partea plantară orientată cât mai aproape de orizontală.

La călcâie e foarte importantă susținerea însă nu alege ceva prea rigid care să-ți provoace iritații de la prea mult mers pe jos.

În general alege pentru iarnă încălțăminte cu căptușeli moi (îmblănite) și acoperiș de branț moale, anatomic.

La Alpina Atelier îți oferim o gamă largă de botine, ghete și cizme, atât pentru femei cât și pentru bărbați. Pregătește-te cu stil de zilele reci de iarnă.

Pentru alegerea mărimii corecte pentru brandurile Hinson, Omnio sau Nordland, consultă GHIDUL NOSTRU DE MĂRIMI.

Verifică totuși înainte de cumpărare instrucțiunile din pagina produsului ales, legate de calapod și corespondența cu sistemul de mărimi european.

Alege-ți ghetele pentru iarna asta:

FEMEI   BĂRBAȚI