Când să porți ghete sau cizme

Dacă analizezi construcția diferitelor tipuri de încălțăminte, la căptușelile folosite sau metodele de închidere, logica de bun simț ar spune că ghetele și cizmele sunt încălțămintea tipică pentru anotimpul rece.

Și nu e greșit să crezi asta, deși în funcție de ocazie ai purtat sau ai văzut sneakerși iarna.

Dar dacă te gândești că celebrele UGG au apărut în Australia și erau folosite inițial de surferi, argumentul anotimpului nu mai stă atât de bine în picioare.

Ghetele se caracterizează în primul rând prin protecția pe care o oferă gleznelor, prin susținerea acestora și confortul oferit de materialele din interior.

La noi în România, ca regulă generală, încălțămintea înaltă se poartă din momentul în care temperatura începe să scadă. În general toamna târziu, iarna sau primăvara devreme.

ghete ținută business

Dar, combinate cu un outfit potrivit, poți purta ghete chiar și vara, împreună cu un pantalon scurt sau o fustă denim, un jeans stretch sau chiar și asociate la o rochiță.

De fapt ghetele sunt un accesoriu fashion care nu mai țin cont de vremea de afară ci de mesajul pe care dorești să-l transmiți.

Gândește-te la biker boots, la bocancii de rocker, la ghetele de lucru, la cizmele de călărie sau la UGG-urile pentru surferi.

De fapt poți purta ghete și cizme de-a lungul întregului an calendaristic, atâta vreme cât le asociezi armonios ținutei cu care le împerechezi. 

Aceasta poate fi una casual, dacă asocierea este cu denim sau materiale cu ținută relaxată. Dacă materialul fețelor este unul mai prețios, piele lăcuită sau glam, cizmele pot fi purtate atât la o ținută de seară cât și la o întâlnire de business sau, de ce nu, chiar și la nuntă.

Acum, când e frig și iarnă, colecția de ghete Alpina Atelier mizează în primul rând pe funcționalitate - protecție față de frig și umezeală prin căptușelile îmblănite sau din piele, stabilitate și aderență -, oferind în același timp un design versatil, care face ca ghetele tale să fie ușor asortabile cu ținute de toate felurile.

Noi te sfătuim să consulți întotdeauna vremea înainte să ieși din casă, și instinctul, atunci când vrei să ieși în evidență.

Dacă nu știi când să porți ghete sau cizme, gândește-te la titlul piesei ”These boots are made for walking”. Adică le poți purta oricând, de câte ori ieși din casă.

Vezi brandurile noastre Hinson | Omnio | Nordland

Alege-ți ghetele pentru iarna asta:

FEMEI   BĂRBAȚI