Responsabilitate sociala

 

Compania noastra se angajeaza sa isi asigure succesul si dezvoltarea respectandu-si angajatii, comunitatea locala si mediul.

Obiectivul nostru este de a deveni reprezentativi in cadrul manufacturierilor europeni prin prisma unui business condus intr-o maniera etica si responsabila. In mod constant vom cauta noi modalitati de imbunatatire a liniei noastre directoare “Oameni, Mediu si Profit”.

Oameni

Ca angajator responsabil, noi recunoastem valoarea motivatiei, a angajamentului si a sanatatii angajatilor nostri. Ne asumam respectarea cerintelor legislatiei locale in vigoare privind: varsta de angajare, timpul de lucru si de odihna, politici de angajare, salarizare si asigurari sociale, sanatate si securitate in munca si libertatea de asociere. Acordam atentie timpului de lucru si limitarii numarului de ore suplimentare in vederea promovarii unui echilibru intre munca si timp liber.

Angajatii sunt in centrul actiunilor noastre, astfel ca investim in programe dedicate, inclusiv in acordarea unor beneficii pentru sustinerea sanatatii angajatilor, instruiri privind sanatatea si securitatea in munca precum si alte programe specifice.

Pentru a asigura cresterea si sustenabilitatea pe termen lung, investim in programe de instruire si promovarea potentialului angajatilor.

Mediul

Suntem constienti de mult timpde riscul generat de cresterea populatiei si reducerea resurselor naturale, motiv pentru care ne extindem si imbunatatim continuu programele de dezvoltare durabila. In permanenta cautam modalitati de reglementare si reducere a consumului din resursele Terrei, prin programe de managementul deseurilor, reducerea consumului de energie, apa si reducerea emisiilor de carbon.

Profit

Dorim sa fim nu doar un angajator, ci si o sursa de valoare adaugata la dezvolarea economica locala. Intelegem ca profitul pe termen lung poate fi realizat doar daca asiguram profit tuturor partilor interesate : angajati, clienti, parteneri de afaceri si comunitatii locale.

 

Codul de conduita

 

Din respect pentru sanatatea angajatilor si beneficiul public, Compania isi asuma urmatorul Cod de Conduita:

  1. Angajarea minorilor. Nu angajam persoane cu varsta sub 16 ani, astfel respectam legea privind limita de varsta la angajare si nu ingradim posibilitatea tinerilor de a merge la scoala.

  2. Sanatatea si securitatea angajatilor la locul de munca este garantata, la fel ca si protectia mediului.

  3. Conform legislatiei locale durata normala a timpul de lucru este de 40 ore pe saptamana. Durata maxima lagala nu poate depasi 48 ore pe saptamana , 8 ore fiind suplimentare. Repausul saptamanal trebuie sa fie 2 zile consecutive. Orele suplimentare se compenseaza conform legislatiei in vigoare.

  4. Salariul trebuie sa fie satisfacator si sa asigure nevoile de baza ale angajatilor, in conformitate cu legislatia in vigoare.

  5. Respectam egalitatatea de sanse si nediscriminarea angajatilor pe criterii de rasa, religie, varsta, sex, culoare, clasa sociala, opinie politica sau pozitie sociala.

  6. Locul de munca trebuie mentinut si respectat: fara munca fortata sau daunatoare, fara abuz sau aplicare de pedepse care sa afecteze onoarea si demnitatea umana.

  7. Respect pentru drepturile angajatilor la afiliere si asociere, afiliere la sindicat, la fel ca si dreptul la solutionarea litigiilor de munca in conformitate cu legislatia in vigoare.

 

Angajamentul si Conformarea privind Substantele Restrictionate

 

Compania noastra este in permanenta in actualitate si isi asuma conformarea la cerintele Regulamentului (EC) No 1907/2006, al Parlamentului si Consiliului European din 18 Decembrie 2006, Regulamentul privind Inregistrarea, Evaluarea, Autorizarea și Restricționarea Substanțelor Chimice (REACH), inclusiv a Substantelor periculoase, in legatura cu toate comenzile si toti clientii companiei.

Din proprie initiativa colaboram cu furnizori aliniati la Standardul CADS RSL (http://www.cads-shoes.com/), acoperind si excedand cerintele legale actuale.

Colaborand cu brand-uri internationale bine cunoscute, avem in vedere deasemenea cerintele specifice in ceea ce priveste Restrictiile Chimice. Suntem constienti de importanta respectarii lor in activitatea noastra de productie pentru clienti, precum si necesitatea ca atat noi cat si toti furnizorii nostri sa asiguram conformitatea cu aceste cerinte.

Ne angajam sa informam toti furnizorii si subcontractorii nostri asupra cerintelor si sa ne asiguram ca produsele noastre respecta aceste standarde.

Clientii nostri sunt indreptatiti sa faca verificari asupra oricarui produs de-al nostru, componente din produs, impachetare, depozitare, unitati de productie etc, in orice moment sau prin orice metoda. Testarea produselor si a oricaror componente a produselor este in mod exclusiv realizata in laboratoare recunoscute si acreditate international, precum SGS, Bureau Veritas, etc.